A héten kapott egy jókora reklámot Budapest. Will Smith, aki jó sokáig volt itt, utolsó estéjén a "Shiggy chalange" kihívást teljesítve felment a Lánchíd tetejére, és táncikált egyet. Erről természetesen videó is készült.

Persze engedélyt nem kért rá, hogy felmehessen, és ez már megütötte az ingerküszöbét a Budapest Közút kommunikációs vezetőjének. Az indexnek azt mondta, hogy "dühítő, és az erkölcsi felelősség hiánya" ez a mutatvány.

Személy szerint én nagyon örülök neki, hogy a Budapest Közút kommunikációs vezetője felháborodott. Hogy ezt eddig miért nem tette, azt viszont nem tudom. Pedig ha kicsit visszatekerünk az időkeréken, csak idén volt pár olyan húzása a Budapest Közútnak, ami dühítő, és az erkölcsi felelősség hiányára" mutat. Bár az is igaz, hogy ehhez a saját kenyéradó gazdájának a munkáján kellett volna kiakadnia. 

Nézzünk csak pár dolgot, ami nem ütötte meg az ingerküszöbét a Budapest Közút kommunikációs vezetőjének.

Az M3-as metrópótló buszok heteken keresztül ilyen krátereken közlekedhettek csak a Váci úton.

A Petőfi híd budai hídfőjénél, ahol fél évig tartott a felújítás, pár héttel az átadás után már csináltak is egy lukat, amit így sikerült elsőre betömni.

Szintén kussolt a Budapest Közút kommunikációs vezetője, amikor kiderült, hogy munkaadója rosszul mérte fel a terhelést, így az M3 metrópótló buszok terhelésétől a Vak Bottyán utca is elkezdett darabokra hullani.

Akkor is csak csendben üldögélt a klímás irodájában a Budapest Közút kommunikációs vezetője a Baross utcában, amikor megkezdődött az 1-es villamospálya felújítása, és a korlátozások úgy sikerültek, hogy még a pótlóbuszok is a dugóban állnak.  

A kint felejtett millió terelő és korlátozó tábla sem zavarja. Igaz ettől még meg tudja közleíteni ebben a kénikulában is a hűs irodáját. 

De most úgy érezte eljött az idő, hogy előbújjon barlangjából, és kicsit megdolgozzon a pénzéért. Hát megszólalt. Bár ne tette volna. Azt kellett volna tennie, mint eddig. Szépen átirányítani a válaszadás lehetőségét a BKK-nak. Nekik már úgyis mindegy.

* k.v. = kommunikációs vezető