Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

!!!FONTOS!!! Változás a parkolásban Ferihegyen!

Bár szeptemberben megjelent a hjr, hogy megkezdődik a Liszt Ferenc repülőtéren a parkolóház építése, de ettől még ma nagyon sokan meglepődtek ezen. Természetesen kellemes dugó is kialakult.

Október elsejével lezárták a Terminál Parkolót, mivel ott egy parkolóház fog épülni. 

Ennek megfelelően a parkolót áthelyezték. Sok tábla erre nem figyelmeztet - na nem mintha a táblák sokat segítenének, hiszen a megszokásból vezetők ilyen apróságokkal nem foglalkoznak.

A lényeg, hogy "középről" áthelyezték a parkolót (a képen zölddel jelezve). Onnan lehet majd felsétálni az A, illetve a B terminálhoz. 

Mivel sokan a sorompónál szembesülnek a lezárással, így jó kis dugó alakul ki néha a reptér előtt. Van, hogy már a 4-es főútról alig lehet rákanyarodni a reptérhez vezető útra.

Részletesen Reptéri változások

 0
Tovább

Leszedték a gyilokgépet

Pár napja eltűnt a Ferihegyi gyorsforgalmiról a magasságkorlátozó "rúd". Ez volt az, amelyik mindig ledarálta a kamionok, buszok tetejét. 

Ami érthető volt, hogy amikor kifelé ment valaki túl magas járművel, akkor ezen a rúdon fennakadt - pár éve ugye egy emeletes buszon emiatt többen meg is haltak.

Természetesen változás nem történt, csak annyi, hogy kiraktak egy figyelmeztető, villogó táblát, amelyik figyelmeztetett, hogy ott nem fog átférni.

Az érdekes, hogy amikor valaki befelé átszuszakolta magát a Felsőcsatári útnál lévő híd alatt, és egy dundi gázzal elindult, a rúd ledarálta mindig a kamionok tetejét. Úgyhogy ott a centikkel valami nem stimmelt. Ráadásul a befelé vezető oldalon a rúd fehér volt - anno, mert mára már inkább a rozsda látszott csak.

Most ennek vége. Majd kiderül, hogy az okosok mit találnak ki, milyen új, még tutibb gyilokgépet applikálnak fel. 

 2
Tovább

Ő volt a nap hülyéje

Ma emiatt a kamion miatt volt lezárva egy ideig a gyorsforgalmi. Bizonyára még szoknia kell a nagy autót, ezért nem tűnt fel neki az a bazi nagy villogó szar a gyorsforgalmi elején, ami figyelmeztette (volna), hogy túl magas a kicsikéje.

 0
Tovább

FIGYELEM! Lezárták a repteret!

A Budapest Airport nem valami bőbeszédű, de a lényeg:

"FIGYELEM! FONTOS INFORMÁCIÓ!
Hatósági vizsgálat miatt a Katasztrófavédelem elrendelte a 2B Terminál és környékének lezárását. 
Jelentős torlódások várhatók, valamint késések a menetrendben. Kérjük, figyelje a járatinformációt, a helyszínen pedig tájékozódjon a Rendőrség és a Repülőtér munkatársaitól! 
Türelmüket köszönjük!"

budapest ferihegy liszt ferenc repülőtér lezárás repülőtér

Különböző információk keringenek, ezek közül a legtöbbször a "veszélyes anyag" fordul elő legtöbbször. Van aki szerint az isztanbuli gépen volt sugárveszélyes anyag.

A lényeg, hogy aki emlékszik a júniusi eleji három órás reptér lezárásra, az kb tudja, hogy mire lehet számítani az elkövetkezendő két napban. Késések, járatok törlése. A Katasztrófavédelem feloldotta a lezárást, újraindul a forgalom. Kérjük utasainkat, figyeljék a járatinformációt járataik indulásáról és érkezéséről"

Frissítés (22:30)

A Katasztrófavédelem feloldotta a lezárást, újraindult a forgalom. 

Egyébként a Turkish Airlines egyik teherszállító gépe – teljesen legálisan –sugárzó anyagot szállított az Országos Sugárbiológiai Intézetnek, a szállításhoz használt ólomkonténer azonban megrepedt. A szállítmány lepakolásánál vették észre a reptér munkatársai, hogy a rakomány nagyon átmelegedett. 700 méter sugarú körben kordont húztak fel az esetleges sugárzásveszély miatt.

(A kép illusztráció)

 0
Tovább

Koccanás és baromi nagy dugó

Délután a gyorsforgalmin volt egy ráfutásos baleset. 

Egy idő után már a Shelltől kifelé állt minden. Aztán a meglepetés akkor jött, amikor elhaladt mellettük az ember. Két szebb napokat megélt autó szaladt egymásba.

De annyi rendőr volt, mint egy tömegbalesetnél. 

 0
Tovább

Jó munkához...

A közhelyszótár megfelelő fejezetében megtlálható a "Jó munkához idő kell". 

Ezt az okosságot ennél a luknál is lehet alkalmazni, bármennyire is elcsépelt.

Több mint egy hete csináltak egy lukat a Ferihegyi gyorsforgalmin befelé. Pár napig volt egy luk, aztán jöttek, kijavították, majd lebetonozták. Aztán három nappal később, pénteken délután megjelentek az aszfaltozók, és leaszfaltozták. Ez pontosan június elsején volt.

Ma, június 4-én, hétfőn este a lezárás még mindig ott van. 

Fel lehet tenni a kérdést, hogy ugyan ha pénteken leaszfaltozták az utat, akkor három nappal később miért van még mindig a sávlezárás.

Az tudni kell, hogy azok, akik elvehetik onnan a léceket, hétvégén nem dolgoznak. Hétfő meg ugye a hét első napja, így aztán ha szerencséjük van a Vecsésről bejáróknak, akkor talán kedden elszedik onnan a terelést. Ha nem, akkor akár az idők végezetéig ott lesz a sávlezárás, mivel valaki elfelejtette a kis noteszében megnézni, hogy van egy sávlezárás a gyorsforgalmin. 

És Budapesten ez teljesen normális...

 0
Tovább

kotsoghtaxis

blogavatar

Közel két évtizede rovom a budapesti utakat. Szinte naponta látok abszurdnál abszurdabb dolgokat, baleseteket, szabálytalanul parkoló autókat. Hétvégi sofőröket, céges autót a fenekük alá kapó Mucikákat, és hát természetesen a taxisokat. És mivel én is az vagyok, így belülről látom a dolgokat. Természetesen (?) az átlag autósnak én is csak egy köcsög taxis vagyok, aki ül a sárga autójában.

Címkefelhő

budapest (35),lezárás (13),felújítás (9),baleset (7),dugó (5),taxi (5),autópálya (4),parkolás (4),szabálytalan (4),red bull air race (3),videó (3),főpolgármester (3),hiéna (3),szabály (3),kerékpár (3),tarifa (3),nagykörút (3),tábla (3),ferihegyi gyorsforgalmi (3),waze (2),kánikula (2),szabálytalanság (2),paraszt (2),abszurd (2),magasságkorlátozó (2),bkk (2),sávlezárás (2),villamospótlás (2),megkülönböztető jelzés (2),BKK (2),kamion (2),gyalogos (2),liszt ferenc repülőtér (2),ferihegy (2),rendőrség (2),facebook (2),tarlós istván (2),büntetés (2),magyar közút (1),tour de hongrie (1),csalás (1),szentendre (1),káosz (1),autópálya-matrica (1),piros (1),lámpa (1),csepel (1),magyarország (1),kék (1),MOL Limo (1),zebra (1),repülőtér (1),m0 (1),Büntetés Végrehajtás (1),gyalogátkelőhely (1),locsolás (1),villamos (1),sárga figyelmeztető jelzés (1),skoda (1),károly körút (1),jó lesz az úgy (1),leszarom (1),erdogan (1),soros györgy (1),ellenőrzés (1),keleti pályaudvar (1),nav (1),munkanap (1),megállni tilos (1),limuzin (1),munkásember (1),liszt ferenc nemzetközi repülőtér (1),csoda (1),újságíró (1),nyugati szektor (1),M0 (1),ferihegyi gyorsforgalmi út (1),lánchíd (1),barmok (1),fkf (1),e-matrica (1),autópálya matrica (1),idiótizmus (1),hideg (1),csaló (1),tanulóvezető (1),autó (1),index (1),útbeszakadás (1),megállapodás (1),magyar autóklub (1),mozgáskorlátozott (1),KRESZ (1),tarlós (1),segway (1),Budapest (1),áremelés (1),Nagyörút (1),kátyú (1),I. kerület (1),bunkó (1),közlekedő tömeg (1),BKV (1),sebességkorlátozás (1),Közlekedő Tömeg (1),piknik (1),szabadság híd (1),mol limo (1),GreenGo (1),Audi (1),civil rendőrautó (1),Biztonsági öv (1),autómegosztás (1),carsharing (1),metrópótlás (1),1-es villamos (1),beint (1),piros lámpa (1),kerékpáros (1),segítség (1),bezár (1),kizár (1),4-6-os felújítás (1),beton (1),jobbra tarts (1),sziget fesztivál (1),M7 (1),Nagykörút (1),hülye autós (1),dudálás (1),sufni tuning (1),will smith (1),parkolóház (1),kommunikációs vezető (1),budapest közút (1),balesetveszély (1),szervita tér (1),torlódás (1),nagyító (1),facsavar (1),hátsó világítás (1),ködlámpa (1),mentő (1),engedély (1)

Utolsó kommentek