Nagy siker volt  Szabadság híd lezárása tavaly hátvágenként. Az emberek kimentek, leültek a hídra, beszélgettek, piknikeztek, jógáztak, buliztak. 

Sokak szerint hülyeség, hiszen ki az a hülye, aki nyáron, 40 fokban kimegy a hídhoz. Hát a képeket nézegetve sok ezer embernek tetszett. Elvileg idén is lesz.

Viszont a Közlekedő Tömeg előállt egy fantasztikus ötlettel, mely szerint ki kéne próbálni, hogy a lezárás idején a villamos azért csak átmehessen a hídon. Fel is hoznk példákat a világból, hogy ott milyen jól működik a rendszer, a villamosok és a gyalogosok között. Ezért ők firkantottak is egy levelet, el is küldték a megfelelő helyre, és most nagyon izgulva várják, hogy megjöjjön a válasz.

Remélem annyi esze lesz a Főpolgármesteri Hivatalban valakinek, hogy azt mondja, hogy NEM.

Mert miért is?

A Közlekedő Tömeg által felhozott példáknál valóban együtt közlekedik a villamos és a gyalogos. És pont ez a lényeg. Nem a hídon üldögélő emberek közé engedik be 10 percenként a villamost.

Most képzeljük el.

Épp jógáznak a hídon. Majd hipp-hopp jön a villamos. Polifon felkap, fiúk, lányok félrehúzódnak, eldöcög a villamos, majd folytatódik minden tovább. Itt egy kép tavalyról.


De itt egy másik életkép.

Szóval elég eszement ötlet, hogy egy piknikezős, bulizós tömegbe be kell engedni a villamost. Ráadásul pont ezen a vonalon szépen át lehet menni a föld alatt az M4-es metróval. Igaz ehhez le kell szállni a kényelmes villamosról, át kell szállni egy klímás metróra, és átmenni a Duna alatt. Felháborító! 9500 forintos bérletért azért többet várna a Nép! Még hogy holmi bulikázók miatt ilyet tenni.

Úgyhogy imádkozzunk Testvéreim, hogy talán mégsem olyan hülyék ülnek döntéspozícióban, akik erre a barom ötletre rábólintanának.