Az, hogy Budapesten nem lehet közlekedni a sok lezárás, felújítás miatt már lassan nem is hír. Ráadásul jól összehangoltan, hogy még menekülő útvonal se legyen. De az országban sem jobb a helyzet. 

autópálya felújítás torlódás balesetCsak ezen a hétvégén a police.hu összefoglalója szerint 24 helyszínen folyik - csak autópályán - felújítás. 

Mindjárt a főváros mellett az M0-s autóúton. Aminek a felújításába mikor is kezdtek bele? Persze, hogy akkor, amikor a vendégmunkások Németországba elindultak haza. De ott van az M5-ös, és ne feledkezzünk meg a borzalmas állapotban lévő M1-ről sem. 

De nem ússzák meg az M3-as autópályán autózók, ott is több helyen folyik munka.

A Blikk megkérdezte a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetőjét, aki szép hosszan válaszolt. Nekem egy rész "tetszett" nagyon, ahol azt taglalja, hogy a fényviszonyok miatt vannak olyan munkák, amiket éjszaka nem tudnak végezni. Háááát... A hanyatló Nyugaton már évekkel ezelőtt kitalálták a megfelelő reflektorokat, amiknek köszönhetően éjszaka is tudnak dolgozni. Meglepő ugye, így 2018-ban Magyarországon?

És hát arról sem szabad megfeledkezni, hogy ugye ezeket az utakat nem ingyen használjuk, hanem szépen veszünk matricát. Amiért cserébe a felújítások miatt kialakult dugókban hosszan élvezhetjük is az utat. 

Aztán persze ott vannak a rendkívüli események, úgy mint baleset. Az pedig szinte minden nap van valamelyik felújítás alatt lévő úton.

Az M3-on a napokban történt balesetnél aztán meg még elő is jött az agyatlan autós. Idézet a Blikk cikkéből:

"A múlt héten a Magyar Közút adott egy riadóztató közleményt, miután az M3-ason egy útszűkületnél történt tömeges baleset után életveszélyes forgalmi helyzet alakult ki. Az autósok önkényesen visszafordultak, keresve a menekülési lehetőséget."

Na de ez már egy másik történet... 

Fotó: Grnák László