Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Népi hurrá!

Pár hete posztolta valaki, hogy a 8-as főúton egy civil autónak álcázott rendőrautó gyorshajtásba hajszolta szegény autóst. Ha jól emlékszem 148 km/óráig nyomta fel a sebességet. Mondjuk hogy miért nem húzodott ki a külső sávba, az nem derült ki a posztból, de a sajtó és a Facebook népe egyből rácuppant a témára.

Nem akarom védeni a rendőröket, mert ha pénzbehajtásról van szó, akkor bármire képesek, de azért az a videó, amit aztán megosztott a rendőrség a honlapján, elég meredek dolgokat mutatott. 


Aztán megérkezett pár napja a Facebookra a fotósorozat, mely szerint összetörtek egy ilyen autót. A nép örvend, megosztja (jelenleg épp közel 5000 megosztásnál tart).

Vannak páran, akik megkérdőjelezték, hogy egyáltalán itthon készültek-e a fotók, de a NÉP, akik még azt is elhiszik, hogy egy megosztással BMW-t vagy házat nyerhetnek, felálva tapsol. Mocskos rendőrök így jártatok.

De mi is a valóság?

A valóság az, hogy a hír igaz. Tehát tapsolhatnának tovább.

De...

Az Audit majdnem egy éve törték össze Nagykanizsán. Itt a hír

Összetörték a civil autónak tűnő Audi elfogó rendőrkocsit

Szóval kedves posztoló. Valami más módját válaszd a népszerűséged növelésének...

 0
Tovább

Nem ciki?

Csütörtök éjjel fél 12-kor megsérült a 2-es futópálya, és mivel az 1-es felújítás miatt zárva van, a repülőteret a műszaki hiba elhárításáig le kellett zárni. Egy csomó gép nem Budapesten szállt le, illetve hajnali induló járatokat töröltek. Ezeknek a nem induló járatoknak a visszajövő párját szintén. 

Próbáltam megnézni, hogy mik a hírek, de a bud.hu-n csak azt látni, hogy melyik gép késik, melyik gép lett törölve. Információ, közlemény semmi. Ránéztem a Facebookra is, hátha majd ott. Hát ott meg lehet játszani, van próbáld ki a szipi-szupi sminket. Csak épp hasznos információ nincs.

Tulajdonképpen igazuk is van. Rossz hírrel ne vegyük el az emberek kedvét. Ha meg meg akarnak bármit is tudni, majd szépen telefonálnak valamelyik 0690-es, természetesen emeltdíjas számra. Nehogy má' ingyé' jusson bárki is információhoz. 

 0
Tovább

Nem csipog

Egy autóhirdetésben találtam ezt a képet.

Az tény, hogy nem csipog az a hülye visszajelző, de az már más kérdés, hogy baj esetén mennyit véd?

 0
Tovább

Bölcselet mára

AZ IDŐ PÉNZ

Ezt véssük jól az eszünkbe, amikor türelmetlen, tolakodó, száguldozó közösségi autót látunk, mert nekik aztán tényleg az idő pénz. Kemény 66/65 forint egy perc.

ui:... és még a taxist hívják fillérb...nak

(Fotó: index)

 0
Tovább

El is vitték meg nem is

Azért jó Budapesten (Magyarországon) közlekedni, és figyelni, mert mindig mosolyt (na jó, néha egy laza akurvaanyátok) csal az arcra a leszarom stílus.

Tegnap írtam arról, hogy a reptéri gyorsforgalmin több mint egy hétig volt sávlezárás közműjavítás miatt. Aztán a korlátozás ott maradt, mert hétvégén a korlátelvivők nem dolgoznak. 

Ma délutánra viszont csoda történt! A korlátok az út szélére kerültek. De egy huncut tábla azért ott maradt. Hát persze, hogy a sebességkorlátozó. Ha komolyan vesszük a dolgot, akkor a táblától majdnem Ferihegy 1-ig 30-cal lehetne csak menni, mert ott van a következő sebességkorlátozó tábla, ami 50-es. Tehát ha a szigorú szabályt nézzük, akkor ott kéne kicsit gyorsítani.

Vajon a rendőrök kapva kapnak majd az alkalmon, és jeltelen autóval követni fogják a magukról megfeledkezett autósokat, akik 70-nel mennek (300 ezer forint büntetés)? 

 2
Tovább

Taxik vitték az elakadt villamos utasait

Olvasom a 444-en, hogy Frankfurtban egy villamos elakadt egy szabálytalanul parkoló autós miatt. Az ottani közlekedési vállalat taxikat rendelt, utasokat elszállították, majd a taxiszámlát (ezer eurót), kifizettették a szabálytalan autóssal.

Röviden ennyi a hír.

Eljátszottam a gondolattal, hogy ez milyen is lenne, ha Budapesten történik?

Az index például címnek azt írná: Ma volt jó taxisnak lenni Budapesten. Természetesen elővenné kedvenc taxis képét, és a cikkhez a címlapon ezt mellékelné:

A Facebookon kb így néznének ki a hozzászólások

Vitézy Dávid külön posztban reagálna az esetre. Felhívná a figyelmet arra, hogy a BKK szétverésével megszűnt a normális szolgáltatás Budapesten. 

Természetesen a pártok sem maradnának csendben.

Az MSZP-s Horváth Csaba belengetné, hogy legyen ingyenes a tömegközlekedés.

A Fidesz üdvözölné a döntést, és a főpolgármesternek örök bársonyszéket ígérne a Városház utcában.

A Momentum elkezdene aláírást gyűjteni.

Az LMP felhívná a figyelmet a környezetszennyezésre.

Juhász Péter élőben jelentkezne be a Facebookon.

A Jobbikos Dúró Dóra pedig háttérben a doboló férjével megígérné, hogy minden más lenne, ha ők nyernének az önkormányzti választáson Budapesten. 

De persze ez mind csak egy kánikulai nap miatti abszurd történet, hiszen ilyen a valóságban nem történne meg Budapesten.

 1
Tovább

Piknikezés és a villamos

Nagy siker volt  Szabadság híd lezárása tavaly hátvágenként. Az emberek kimentek, leültek a hídra, beszélgettek, piknikeztek, jógáztak, buliztak. 

Sokak szerint hülyeség, hiszen ki az a hülye, aki nyáron, 40 fokban kimegy a hídhoz. Hát a képeket nézegetve sok ezer embernek tetszett. Elvileg idén is lesz.

Viszont a Közlekedő Tömeg előállt egy fantasztikus ötlettel, mely szerint ki kéne próbálni, hogy a lezárás idején a villamos azért csak átmehessen a hídon. Fel is hoznk példákat a világból, hogy ott milyen jól működik a rendszer, a villamosok és a gyalogosok között. Ezért ők firkantottak is egy levelet, el is küldték a megfelelő helyre, és most nagyon izgulva várják, hogy megjöjjön a válasz.

Remélem annyi esze lesz a Főpolgármesteri Hivatalban valakinek, hogy azt mondja, hogy NEM.

Mert miért is?

A Közlekedő Tömeg által felhozott példáknál valóban együtt közlekedik a villamos és a gyalogos. És pont ez a lényeg. Nem a hídon üldögélő emberek közé engedik be 10 percenként a villamost.

Most képzeljük el.

Épp jógáznak a hídon. Majd hipp-hopp jön a villamos. Polifon felkap, fiúk, lányok félrehúzódnak, eldöcög a villamos, majd folytatódik minden tovább. Itt egy kép tavalyról.


De itt egy másik életkép.

Szóval elég eszement ötlet, hogy egy piknikezős, bulizós tömegbe be kell engedni a villamost. Ráadásul pont ezen a vonalon szépen át lehet menni a föld alatt az M4-es metróval. Igaz ehhez le kell szállni a kényelmes villamosról, át kell szállni egy klímás metróra, és átmenni a Duna alatt. Felháborító! 9500 forintos bérletért azért többet várna a Nép! Még hogy holmi bulikázók miatt ilyet tenni.

Úgyhogy imádkozzunk Testvéreim, hogy talán mégsem olyan hülyék ülnek döntéspozícióban, akik erre a barom ötletre rábólintanának.

 0
Tovább

Jó munkához...

A közhelyszótár megfelelő fejezetében megtlálható a "Jó munkához idő kell". 

Ezt az okosságot ennél a luknál is lehet alkalmazni, bármennyire is elcsépelt.

Több mint egy hete csináltak egy lukat a Ferihegyi gyorsforgalmin befelé. Pár napig volt egy luk, aztán jöttek, kijavították, majd lebetonozták. Aztán három nappal később, pénteken délután megjelentek az aszfaltozók, és leaszfaltozták. Ez pontosan június elsején volt.

Ma, június 4-én, hétfőn este a lezárás még mindig ott van. 

Fel lehet tenni a kérdést, hogy ugyan ha pénteken leaszfaltozták az utat, akkor három nappal később miért van még mindig a sávlezárás.

Az tudni kell, hogy azok, akik elvehetik onnan a léceket, hétvégén nem dolgoznak. Hétfő meg ugye a hét első napja, így aztán ha szerencséjük van a Vecsésről bejáróknak, akkor talán kedden elszedik onnan a terelést. Ha nem, akkor akár az idők végezetéig ott lesz a sávlezárás, mivel valaki elfelejtette a kis noteszében megnézni, hogy van egy sávlezárás a gyorsforgalmin. 

És Budapesten ez teljesen normális...

 0
Tovább

kotsoghtaxis

blogavatar

Közel két évtizede rovom a budapesti utakat. Szinte naponta látok abszurdnál abszurdabb dolgokat, baleseteket, szabálytalanul parkoló autókat. Hétvégi sofőröket, céges autót a fenekük alá kapó Mucikákat, és hát természetesen a taxisokat. És mivel én is az vagyok, így belülről látom a dolgokat. Természetesen (?) az átlag autósnak én is csak egy köcsög taxis vagyok, aki ül a sárga autójában.

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

budapest (35),lezárás (13),felújítás (9),baleset (7),dugó (5),taxi (5),autópálya (4),parkolás (4),szabálytalan (4),red bull air race (3),videó (3),főpolgármester (3),hiéna (3),szabály (3),kerékpár (3),tarifa (3),nagykörút (3),tábla (3),ferihegyi gyorsforgalmi (3),waze (2),kánikula (2),szabálytalanság (2),paraszt (2),abszurd (2),magasságkorlátozó (2),bkk (2),sávlezárás (2),villamospótlás (2),megkülönböztető jelzés (2),BKK (2),kamion (2),gyalogos (2),liszt ferenc repülőtér (2),ferihegy (2),rendőrség (2),facebook (2),tarlós istván (2),büntetés (2),magyar közút (1),tour de hongrie (1),csalás (1),szentendre (1),káosz (1),autópálya-matrica (1),piros (1),lámpa (1),csepel (1),magyarország (1),kék (1),MOL Limo (1),zebra (1),repülőtér (1),m0 (1),Büntetés Végrehajtás (1),gyalogátkelőhely (1),locsolás (1),villamos (1),sárga figyelmeztető jelzés (1),skoda (1),károly körút (1),jó lesz az úgy (1),leszarom (1),erdogan (1),soros györgy (1),ellenőrzés (1),keleti pályaudvar (1),nav (1),munkanap (1),megállni tilos (1),limuzin (1),munkásember (1),liszt ferenc nemzetközi repülőtér (1),csoda (1),újságíró (1),nyugati szektor (1),M0 (1),ferihegyi gyorsforgalmi út (1),lánchíd (1),barmok (1),fkf (1),e-matrica (1),autópálya matrica (1),idiótizmus (1),hideg (1),csaló (1),tanulóvezető (1),autó (1),index (1),útbeszakadás (1),megállapodás (1),magyar autóklub (1),mozgáskorlátozott (1),KRESZ (1),tarlós (1),segway (1),Budapest (1),áremelés (1),Nagyörút (1),kátyú (1),I. kerület (1),bunkó (1),közlekedő tömeg (1),BKV (1),sebességkorlátozás (1),Közlekedő Tömeg (1),piknik (1),szabadság híd (1),mol limo (1),GreenGo (1),Audi (1),civil rendőrautó (1),Biztonsági öv (1),autómegosztás (1),carsharing (1),metrópótlás (1),1-es villamos (1),beint (1),piros lámpa (1),kerékpáros (1),segítség (1),bezár (1),kizár (1),4-6-os felújítás (1),beton (1),jobbra tarts (1),sziget fesztivál (1),M7 (1),Nagykörút (1),hülye autós (1),dudálás (1),sufni tuning (1),will smith (1),parkolóház (1),kommunikációs vezető (1),budapest közút (1),balesetveszély (1),szervita tér (1),torlódás (1),nagyító (1),facsavar (1),hátsó világítás (1),ködlámpa (1),mentő (1),engedély (1)

Utolsó kommentek