Sokan jósolták a "brutális áremelés" (by Klubrádió) után, hogy most aztán majd jó alaposan nem utazik senki, meg dögöljön éhen minden taxis.

Először azért erről a brutális áremelés szövegről. Pont szörföltem hétfőn este a rádiadók között, amikor a Klubrádióban épp a műsorvezető hölgy nem kicsit agresszívan kezdett a szövegbe, mely szerint brutális áremelés volt. Hogy nyomatékosítsa a dolgot, elmondta, hogy az alapdíjat 80%-kal emelték (!!!). Hát nem tudom, én vagyok a tanulatlan bunkó, de a 450-ről 700-ra emelés az nem annyi. Aztán még rátett egy lapáttal, hogy többször is volt áremelés. Most abba ne menjünk bele, hogy ha valaki tájékozatlan, az ne menjen újságírónak, ha meg ostoba is, akkor dolgozzon a Pesti Srácoknál.

Szóval visszatérve a brutális áremelés meghatározásra. Előző posztomban írtam pár példát, hogy kb mennyivel is kell többet fizetni Budapesten a taxizásért. Úgyhogy ebbe most nem mennék bele ismét. 

Az említett műsorvezető vagy riporter aztán még feltette a kérdést Metál Zoltánnak, hogy "és ki fog taxiba ülni ezután?". Én csodáltam Metál türelmét, hogy a sok ostoba kérdésre türelmesen válaszolt, szerintem előtte leszedálta magát, mert én tuti kiharaptam volna egy darabot a kormányból, ha nekem teszi fel a kérdést. 

Ja és aztán jött még a tutifrankó, "interneten terjedt hírek szerint"... Bukarest milyen faszántos hely, mert ott milyen olcsó a taxizás. Hááát... babám menj el Bukarestbe, és ülj be egy taxiba. Hozzájuk képest a budapesti hiénák papi reverendát is felvehetnének. Csak hogy egy példát hozzak. 5000 hivtalos engedéllyel rendelkező taxisra 10 ezer illegális jut. Szóval csak óvatosan az interneten terjedő hírekkel.

De nézzük akkor, hogy július elseje óta mennyit esett vissza a forgalom, beül-e egyáltalán valaki még a taxiba?

Jelentem semmi nem változott. Nagy átlagban az óránként két fuvar megvan ugyanúgy, mint a "brutális áremelés" előtt. És most kapaszkodjon meg mindenki... Szerdán például csak magyar utasaim voltak. Bár lehet, hogy ők nem értesültek a "brutális áremelésről", és azért ültek taxiba.